Könyv, amit minden évben meg akarok venni - A legszebb gyerekkori szertartások

Nem tudom ki hogy van a szertartások megteremtésével szülőként, családanyaként, de én küzdök vele. 3 gyermekkel is még a szüleimnél szeretem a karácsony estét tölteni, mert valahogy nekem nem sikerül olyan varázslatot teremteni.
Pont ezért évek óta szemezek ezzel a könyvvel, hátha megtanít rá.

Remélem idén sikerül :)

Ajánlom a hasonló cipőben járó anyukáknak:


Petra Kunze; Catharina Salamander: A legszebb gyerekkori szertartások - A születéstől az iskoláig

A legszebb gyerekkori szertartások - A születéstől az iskoláig

Móra Könyvkiadó, 2013
„Az ember olyan élőlény, aki ragaszkodik a szokásaihoz – főleg a legkisebbek, akik különösen igénylik a kiszámítható szabályokat és forgatókönyveket."

A szertartások meghatározzák mindennapjainkat és életritmusunkat, bár ezt az utóbbi évtizedekben sokszor elfelejtjük. Petra Kunze és Catharina Salamander visszavezet minket kulturális gyökereinkhez, hogy gyermekeinknek megadhassuk mindazt a biztonságot és tudást, ami a rítusokban rejlik. Jól áttekinthető fejezetekben ismerhetjük meg a szertartások kialakulását, a gyerekek életében betöltött szerepüket és izgalmas áttekintést kapunk az év legfontosabb állami, egyházi, illetve családi szokásairól. A szerzők számtalan hasznos tanáccsal szolgálnak, ötleteket adnak olyan nehéz helyzetek kezelésére is, mint a leszoktatás a cumiról, a dackorszak vagy az iskolakezdés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése