Könyvek 3-5 éves korosztálynak - ahogy mi szeretjük

 Igen, beköszöntött az ősz. Egyre rövidebbek a nappalok. Óvoda, iskola után már nincs rá módunk a napsütésben kint szaladgálni csemetéinkkel.
Hát használjuk k ezt az időt másként! Építsünk mesekuckót otthon párnákból, függönyökből, vagy egyszerűen fogjunk egy meleg, puha takarót és bújjunk össze a kanapén az aprónéppel. És fogjunk egy jó könyvet!
Ehhez szeretnénk Nektek segítséget nyújtani a következő könyvajánlóval,

https://mamamibolt.hu/37-gyerekkonyvek

1. Tony Wolf: Mesél az erdő-Az állatokról 
Ajánlott korcsoport 3-7 év

A cím hallatán biztosan sokatokat önt el egy olyan meleg, bizsergető érzés, amit csak a gyermekkori emlékek tudnak előhívni. Ez velem is gyakran megesik, olyankor perceken át könnyes szemmel vagyok képes nézni A tárgyat, gyermekeim csodálkozását kivívva ezzel.
Szeptember végétől új kiadásban, de a régi, csodaszép rajzokkal varázsol el újra minket Tony Wolf (Antonio Lupatelli) a Mesél az erdő sorozattal.


2. Turbuly Lilla: Locsolókannából elefánt
Ajánlott korcsoport 3-7 év

Az én édes kislányom azzal büszkélkedhet, hogy immáron két óvodai jele is volt. 3 évesen még a tehenekért volt oda, szerencsénkre szabad volt a boci jel.
Az új, magyar óvodájában 4 évesen már egyértelmű volt, hogy a traktor helyett a hóvirág jelet választja, lelke királykisasszonyodik.
Míg mi szülők hajlamosak vagyunk elsiklani bizonyos dolgok fölött, addig gyermekünk lelkivilágára minden apró tárgy, esemény,látvány és illat hatással van.
Turbuly LIlla jó humorral megírt meséiaz óvodai élet szépségeibe és nehézségeibe kalauzol el minket.

3. Vadadi Adrienn: Peti tűzoltó lesz
Ajánlott korcsoport 3-5 év

A mai napig tudom, hogy óvodásként fodrász vagy fagyi árus szerettem volna lenni. Hogy mégis óvónő lettem remélhetőleg jó döntés volt. Eddig úgy fest.
Vadadi Adrienn köteteinek ötödik részében a szerepjátékok kerülnek a középpontba. Mégpedig Peti, aki tűzoltó lesz.
Könnyen érthető szövegeivel kíváló választás a kisebbek számára. Nem csak fiúknak.

4. Dániel András: Utazz bálnabusszal
Ajánlott korcsoport 3-5 év

Vannak időszakok, amikor gyermekem úgy dönt, minden anyai érv ellenére, hogy napokon át ugyanazt a könyvet veszi le este a polcról.
A keresgélős, sok apró képes könyvek újból és újból felbukkannak az életünkben.
Az Utazz bálnabusszal könyv Máray Mariann képeivel szippantja be kis olvasótáborát. Nem beszélve Dániel András kedves humorral megírt egér társadalomrajzáról.

https://mamamibolt.hu/gyerekkonyvek/6026-utazz-balnabusszal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése