Egyszerűbb gyermekkor - könyvajánló

A könyv vezérgondolata a „kevesebb több”. Elcsépelt mondat, hogy a mai rohanó, vibráló világ mekkora stresszfaktor a mindennapokban, de azon kívül, hogy igaz, borzasztóan fontos a gyerekek életében, lelkében, hogy ezt a lehető legkevesebbre mérsékeljük. Kim John Payne könyvét azért ajánljuk mindenkinek, mert logikusan járja körül a témát, és nyitja fel ezzel a szemünket, azoknak is, akik alapvetően tisztában vannak mindezzel, mégis könnyű belesodródni ezekbe a túlzásokba.

„Szülőként mi vagyunk családunk mindennapjainak építészei” ­ ez az első mondata a könyvnek, és valóban nagyon sok minden múlik azon, hogy mivel építjük körbe magunkat és gyermekünket lelkileg és a szó szoros értelmében, tárgyilag is.

Miről is van szó tulajdonképpen? „Nyilvánvaló, hogy a gyerekek akkor a legboldogabbak, amikor van idejük és terük játszani, felfedezni saját világukat. Lehet, hogy mi magunk oda­vissza pattogunk múlt és jövő között, gyerekeink azonban zen mesterek módjára arra vágynak, hogy teljesen átéljék a jelen pillanatot. Jó lenne, ha sikerülne a saját tempójukban kiformálniuk személyiségüket, és – akárhányszor is feledkezünk meg erről, néha akár egyetlen nap alatt is – a lelkünk mélyén pontosan tudjuk, hogy ez időbe telik.” (12. oldal) A szerző szavaival élve a „4 túlzás”, azaz a túl sok tárgy, túl sok választási lehetőség, túl sok információ, túl nagy sebesség az, ami életünket, gyermekünk életét valóban megnehezíti, stresszessé teszi. A könyv lépésről lépésre megy végig ezen a 4 ponton, és segítséget nyújt abban, hogyan tudjuk életünket lelassítani, leegyszerűsíteni, és ezzel egy boldogabb, kiegyensúlyozottabb gyermekkort biztosítani.

http://mamamibolt.hu/webbolt/babagondozas-neveles/1461-egyszerbb-gyermekkor-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése