Ti hogy álltok az altatással II.


Ha alvás, akkor a mese és a "hogyan érjem el, hogy aludjon végre?" kérdésköre mellett szólnunk kell az alvósokról is. 

Az alvás és ébrenlét közötti misztikus, ködös állapot ijesztő lehet egy kisgyermek számára. Elhagyni a jól ismert helyeket, embereket, bezuhanni egy ismeretlen, világba, ahol nincsenek kapaszkodók, nem tudhatjuk, mi vár ránk, egy felnőtt számára is kihívást jelentő feladat lehet.

Mennyivel könnyebb ez az út, ha van egy társ, egy puha, ölelhető valami, ami végigkísér minket ezen az úton. A gyerekek számára az átmeneti tárgyak biztonságot, nyugalmat adhatnak, megkönnyítik a kilépést a komfortzónájukból. 

Ez a tárgy lehet bármi tulajdonképpen, de mennyivel jobb, ha egy pihe-puha macival alszik a gyerekünk, mintha a kisautójával. 


A gyerekek örök kedvence, Sophie fejlesztőinek hála már nem csak fogzáskor jó, hanem alváskor is, hiszen van éjszakai, nem sípolós verziója is.

A Waldorf babák is nagyszerű társai lehetnek gyerekünknek az ágyban, ölelhetők, kedvesek és el lehet suttogni nekik a rossz álmokat is, mivel arcukon nem ül állandó mosoly, így abszolut együttérzők tudnak lenni.


A horgolás mostanában reneszánszát éli. Nálunk is kaphatók gyönyörű horgolt állatok, babák, melyek megnyugtató és örök darabok lehetnek gyermekünk (és majd unokánk) szobájában.



A különböző ronygyikra, címkepárnákra is a nyugodt éjszaka fontos kellékként tekinthetünk. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése