Melltartóbetét - miért használj moshatót?

Ha meg kellene neveznem a szoptatós időszakra úgynevezett "must have" azaz muszáj megvenni típusú termékeket, az biztos hogy az egyik ilyen a textilből készült melltartóbetét lenne. (A másik mindenképpen a Boob szopis felső :))
De tényleg. 
Biztos vagyok benne, hogy nem vagyok egyedül azzal a kínos élménnyel, amikor véletlenszerűen a legkellemetlenebb helyeken megindul az anyatej, pólón átitatódva jelzi az épp időszerű szopi közeledését, netán egy másik síró baba által kiváltott reflexeimet. Bár én magam abszolút mellette vagyok a nyilvános szoptatásnak, mégsem élveztem kifejezetten a pólómon megjelenő foltokat. 


No de miért használjunk moshatót ebből?
Nézzük csak:

Textil melltartóbetétek 5 előnye

1. A mosható melltartóbetétek környezetünknek is kevesebb terhelést jelentenek
Első körben a textil melltartóbetétek nem járulnak hozzá a Földünkön így is borzasztóan növekvő szeméthegyekhez. Környezetbarát, mosható és ahogy a textil pelenkák is, oly egyszerűvé teszik a fenntartható életvitelt.

2. Pénztárcánkat is kímélik
Nem csak a Földet, de a családi kasszát is kíméli a mosható melltartóbetét. Gondolj bele hány doboz eldobható melltartóbetétet kell venni a teljes szoptatási időszakban! Ehelyett ha textilt használsz, elegendő 3-6 pár, amelyet pikk-pakk akár kézzel is kiöblítesz.
Vannak, akiknél sok tejcsi folyik ki, van akinek kevesebb, de hónapról hónapra költséget jelent az eldobható használata, és sok kicsi sokra megy ugyebár. 
Viszont 3 pár Pop-in mosható melltartóbetét csupán 3990 ft, és újra és újra használható, ameddig csak szükséges. Kiszámoltad már mennyit spórolsz vele?

3. Egy mosható melltartóbetét több babás időszakot is kiszolgál
Ha helyesen mosod, vigyázol rá, a mosható melltartóbetéteket akár több gyermek születése után is tudod használni. 

4. Vegyszermentesek
Az eldobható melltartóbetétek vegyszerek használatával készülnek (csakúgy mint az eldobható pelenkák is), így irritációt okozhatnak, allergiás tüneteket válthatnak ki, vagy egyszerűen csak kellemetlen érzés őket viselni egy olyan érzékeny bőrfelületen mint a szoptatós mellek.  
A textil melltartóbetétek pedig szellőznek, és természetesen nedvszívóak, valamint érzed benne mikor kell cserélni. Míg az eldobhatósnál nem, így a túl sokáig rajta hagyott melltartóbetét fertőzéshez is vezethet. Fájdalmas!
Plusz a textilnél nem érintkezik semmilyen kemikália a mellekkel, mellbimbókkal. Mennyivel kellemesebb!

http://mamamibolt.hu/webbolt/search?controller=search&orderby=position&orderway=desc&search_query=melltart%C3%B3bet%C3%A9t&submit_search=

5. Soha nem fogy el a melltartóbetét
És végül de nem utolsó sorban a mosható melltartóbetétek bizony moshatóak. Ami azt jelenti, hogy mindig van kéznél, nem kell újat venned, ha elfogyott. Ha épp mind a szennyesben van, kézzel is két perc alatt kimoshatók, és seperc alatt száradnak a levegőn. Tehát nem kell érte szaladgálni a boltba sem! 

A mamamiboltban számos márkát találtok még, van biopamut ImseVimse, selyem-gyapjú Disana és Boobdesign szintén selymes hűsítő változatban. MELLTARTÓBETÉT VÁLASZTÉK A MAMAMIBOLTBAN 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése