Manduca babahordozó teszt - fordítás


Manduca Soft Structured Carrier 
csatos hordozó tesztje Audrina Zaczyk Nelson tollából

Tudnivalók:
*Külső anyaga erős vászon 45% biopamut és 55% kender keveréke
*Belső rész 100% biopamut
*Újszülött kortól alkalmas 3.5kg/7.7lbs - 20kg/44lbs (kb 5-6 éves kor)
*Használható elöl, hátul és csípőn hordozáshoz, és lehetőség van a pántok háton keresztezésére is.
*Beépített újszülött szűkítő
*Beépített hátbővítési lehetőség nagyobb babáknak, totyogóknak
*Beépített fej és nyak támasztó alvócsuklya, amely ha nem használatos, egy zsebbe helyezhető.
*Hátrész (body) 350mm széles
*Hátrész (body) hossza bezipzározva 350 mm, nyitva pedig 420 mm
*Derékpánt beállítható 72 cm – 140 cm szélesre
*Párnázott derék- és vállpántok
*3 pontos biztonsági derékcsat


 
A Manduca  csatos babahordozó a legjobb csatosok egyike, amit valaha próbáltam. Remekül beállítható és valóban együtt nő a babáddal. Az egyik kedvenc része számomra a hátpanel zipzárral bővíthetősége.  Ez lehetővé teszi, hogy a body rész magasságát állíthassuk, ezáltal csecsemőkorból a totyogó korba átmenetet megkönnyítve – zipzárad be vagy ki és már mehettek is! Kisebb babával is kizipzározhatod a hátrészt, hogy bővítsd a magasságot és teljesen megtámaszd a fejét, ha pedig felébred a baba és nézelődni szeretne, le sem kell venned a hordozót, hogy ezt lehetővé tedd neki. A hátrész bővíthetősége akkor is nagyon jól jön, ha totyogó gyermeked szeret kidőlni, az én 3 évesem bizony szeret, és a Manducából nem tud kidőlöngélni. Nagyon Apa-bartá hordozó,  a férjem kedvence a 15 hónapos és a 3+ éves gyerkőcünkkel is.

Másik nagyszerű dolog benne az újszülött szűkítő. Kb 4-5 hónapos korig használható, amíg kényelmesen nem tudnak ülni az alap body részben. Ha nincs használatban, egyszerűen behajtható két gumi alá (lásd fotó). Ha nem  szeretnél újszülött szűkítőt használni, a cég kifejlesztett nemrégiben egy “size-it” eszközt, amely segítségével könnyedén szűkíthető a fő body panel terpeszrésze, s mellé még párnázott is, így kényelmes a babának.




  
A harmadik olyan tulajdonsága ennek a hordozónak, amit a többi ssc-nél nem találunk meg, a lekapcsolható vállpántok. Ez azt jelenti, hogy keresztbe is felhelyezhetőek a pántok, hosszabb hordozási időnél ez kényelmesebb lehet ha fáj a hátad. A keresztezett vállpántok segítenek jobban eloszlatni a súlyt. A lecsatolható vállpántok azt is jelentik, hogy csípőn is tudod hordani. Ezt kifejezetten kényelmesnek találtam (amit az Ergonál nem igazán tudtam mert a pánt a nyakamban volt), a csípőhordozás pedig remek kisebb babánák, akit még nem akarsz a hátadra tenni. 

Crossed straps
A manduca pántállítói tökéletes illeszkedést biztosítanak (PFAs) és apró igazításokat is tudsz tenni, mikor már a baba a hordozóban van, így mindig kényelmes less. , Ennek a hordozónak az alvócsuklyája szépen beletehető a hátrészbe, ami még pluszba egy dupla puha nyaktámaszt is biztosít. A cég számos kiegészítőt is gyárt, pántvédőket, övtáskát, amit a hordozó derékpántjára lehet csatolni.

Az egyetlen dolog amit nem szerettem a Manducában, hogy a legkisebb beállítás kellett a derékpánton nekem hogy jó legyen, ami jó elöl és hátul, de például ha magasabbra tenném a 15 hónaposomat és nem tudom eléggé meghúzni hozzá a derék és a vállpántot, az azt jelenti hogy lentebb ül mint ahogyan szeretem. De az igazat megvallva, minden SSC-nél ez a helyzet.

Manduca SSC with my 33lb 3 year old





Itt az USÁ-ban az Ergo nagyon népszerű, azonban a Manduca is egyre több itt, így érdemes kipróbálni, ha épp lecserélnéd az Ergodat. Összehasonlítva a kettőt, az Ergo sokkal testesebb, különösen az elülső zsebbel. A pántok a nyakamba csúsztak csípőn hordozásnál és a derékpánt kényelmetlen volt, nem volt jó rám a legkisebb beállítással sem. A Manduca hátrésze nagyobb mint az Ergoé, így jobb a nagyobb gyerkekhez is. És ne is beszéljünk az Ergo nagy testes újszülött betétjéről. A manduca egyértelműen vezet a csecsemők számára!

 Ha SSC-t keresel, azt gondolom a Manducával nem tudsz rosszul választani, abszolút megéri az árát!

A cikk a www.toddlersntattoos.blogspot.hu/ oldalon található eredetiben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése