Szubjektív ajánló: Boribon és Annipanni társas

Minden lakásban vannak olyan papírdobozok, amik örök életűek. Mióta eszedet tudod ott voltak az otthonodban, a doboz sarkai rég szétmentek, így állandóan szétcsúszik, de azért még úgy teszünk mintha működne, és használjuk rendületlenül hiszen... az az igazi teteje a játéknak, nem is lehetne más. A régi "társasok", akár egy egyszerű Ki nevet a végén?, egy Gazdálkodj okosan!, egy kedvenc puzzle örök életűek, ha "kinőtte" a legutolsó gyerek is a családban, felkerülnek a padlásra vagy szekrény tetejére, de előbb utóbb visszakerülnek a porondra.

Nálunk idén nyáron került gyerekkorom egyik klasszikusa újra a nappaliba, a Csonti, amit már rég elfeledtem, amikor külföldről hazalátogató tesóm megajándékozta vele kisfiamat, hiszen az ő gyerekei már kinőtték, így visszahozták nekünk. Nem kicsit ütős dolog leülni és a saját gyerekemmel játszani azt amit én anno... na hagyjuk is ezt a vonalat.

(Mellékszálként azért megemlítem, hogy iskoláskori karácsonyaimat meghatározó "Szabad-e ide bejönni Betlehemmel" Kaláka koncertre vinni a saját gyerekemet nekem most, így harmadik alkalommal is hátborzongatóan megható érzés, lehet csatlakozni, most vasárnap délelőtt a MOM művházban...)

Szóval ott a Csonti, egy végtelenül egyszerű és egyszerűségében bájos társasjáték, amit ennél fogva már egészen kis kortól is játszhatunk a gyerekkel. És persze ez a játék kb a nyolcvanas évek óta nem kapható, de úgy látszik vannak még titkos hódolói, ugyanis egyik nap teljesen véletlenül belebotlottam megújult változatába, aminek dobozán már nem a retro kutyusok, hanem Boribon és Annipanni lesi, hogy vajon elkacskaringózik-e útjuk a tábla közepén található csemegéig. Hát persze, hogy azonnal felvettük a bolt kínálatába! :) A nagy kérdés mindig: a kis kacskaringózó utakon Boribon vagy Annipanni jut-e el többször a szamócabokorig. 3 éves kortól játszható, családi klasszikus, sok szeretettel ajánljuk minden család karácsonyfája alá. Boribon és Anninanni: A nagy szamóca-vadászat - társasjáték

-- Kati

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése