Józsival egy vegetáriánus főzőtanfolyamon ismerkedtem meg, amit kedves barátnőm, Vera szervezett, Józsi volt a szakács. Nem vagyok egyébként sem vegetáriánus, sem vegán, semmi ilyesmi, szoktam tormás csülökről álmodni. Viszont majdnem mindent szívesen megeszem, amit elém raknak. Mondjuk a káposztáskockát nem. Meg a pacalt. Jó, meg a tojáslevest sem. Szóval majdnem mindent megeszem, ami friss és értékes alapanyagokból készült. Ha még mindig kuncogna valaki, akkor hozzáteszem, hogy pontosan tudom, hogy hogy kéne enni, de mégsem úgy csinálom, egyelőre.
Bátyám ballagási tablóján volt ez a felirat, hogy "A cél halál, az élet küzdelem, S az ember célja e küzdés maga", ezt találta mondani Ádám, nos, nem tudom, kicsit depisen hangzik, és sokan félre is értik. Én kb. 20 éve gondolkodom az értelmén, de azért már dereng valami.
Azt vontam le belőle, hogy mindig meg akarunk valamit valósítani, de amikor átszakítjuk a célszalagot, nincs miért tovább menni, és unalmassá válik a dolog. Ez nem túl kezdvező rám nézve, de hogy is jön ez ide?
Úgy, hogy mindig van egy törekvésünk, jelen esetben, hogy szeretnénk egészségesen és jót enni, gyerekeinket koruknak megfelelő, friss ennivalóval etetni. De nem mindig tudjuk, hogy kéne, mit kéne csinálni, túlságosan kötnek a családi hagyományok, az időhiány, és az információ hiánya is megnehezíti ezt a törekvésünket. De most kitaláltunk valamit, amivel ezen tudunk kicsit javítani...
ÚJ ÁLLANDÓ PROGRAM A MAMAMI BOLTBAN!
November 17. szerda 18:00-20:00 havonta ismétlődik
Konyhatündér iskola: Beszélgetés a főzésről reform-vegetáriánus módra, Waldorfos szellemiségben Csanádi Józseffel:
Ez egy rendhagyó estének ígérkezik:egy nem mindennapi szakács lesz a vendégünk (róla itt olvashattok bővebben), akinek az irányításával beszélgetünk a receptjeiről, az élményeiről, a Waldorfról, és az életről.
Gyertek beszélgetni, teával, kávéval és friss gyümölccsel várjuk kedves érdeklődőinket!
Bejelentkezés szükséges! (061-209-0371 vagy info@mamamibolt.hu)
A rendezvény részvételi díja: 500 Ft/alkalom
Íme egy Józsi által készített étel:
Kóstoló a programhoz:
A résztvevők kérdéseire, felvetéseire, vagyis valós igényeire szeretnénk válaszolni, ez nem egy előadás, hanem interaktív, kérdés-felelet felépítésű rendezvény.
A program első felében a konyha gyakorlatias kérdéseiről lenne szó.
- Gyerekek mellett hogyan lehet egyszerű ételeket elkészíteni amit a gyerekek is szívesen esznek?
- Ha valami maradt előző napról, (rizs, tészta, mártások) azt hogyan lehet könnyedén átalakítani más étellé?
- Konyhai munkaszervezés: hogy ne kelljen egész nap a konyhában "robotolni", legyen másra is idő
- Recept klub
A program második felében a táplálkozás elvi kérdéseiről lenne szó.
- Mi a különbség a normál felnőtt, a gyermek és a kúraszerű táplálkozás között?
- Gyermek táplálás és pedagógia
- Táplálkozás mint család és közösség formáló erő
- Hogyan tudom átélni a táplálkozást, úgy, hogy ne essek a vágy-élvezet vagy a lélektelen automatizmus szélsőségébe?
- Hogyan találom meg az arany középutat az egészséges táplálkozás fontosságának túlértékelése és elhanyagolása között?
- Összhangban van-e lényem a táplálkozási szokásaimmal?
Kép forrása
Várunk szeretettel ezen az új rendezvényen minden hónapban egyszer, szerda este! Pontos időpont itt találtok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése