SZELÍD MOTOROSOK - a futóbicikli

Süt a nap, a madárkák boldogan csiripelnek, a fákat selymesen meleg szél csiklandozza, gyermekkacajtól hangos a környék. Már gondolom Kaliforniában, mert itt egy kicsit alternatívan értelmezték a nyarat - és ez már tavasszal kezdődött. Normális esetben ilyenkor szokták szerintem a Teszkóban a bicajok nyári kiárusítását megkezdeni, de nekünk fogalmunk sincs a multik belső órájáról, ezért büszkén meghordetem a Mamami Bolt futóbringa kínálatát!
Tegnap például hordozótakarót kellett eladnom a kedves vevőknek, de nem a nyári, UV-szűrős változatot! Komoly érdeklődőm volt a polárbéléses modellre...
A zord időjárás természetesen egyáltalán nem hatja meg a gyerekeket, akiknek tökmindegy, hogy zuhog-e az eső, energiáikat csakis egy nagy szaladgálás vagy bicajozás tudja levezetni. Ez a tény, meg az, hogy folyamatosan zuhog az eső (már úgy járok, mint a britek, állandó accesoire-om az esernyő), azt a képet eredményezi, hogy kiskölök száguld a járdán, gumicsizmában és esőkabátban, mögötte rohan a csapzott anyuka.
Bevallom, nem voltunk mi eddig nagy bringások, lévén a kismotort utáltam, sőt, veszélyesnek tartottam, meg hát mivel dolgozom, gurulni a hétévgén lett volna csak idő, meg hát tulajdonképpen jobban szerettem volna, ha a lábát gyalogolásra használja a gyermek. Persze ezzel is öngólt lőttem, mert a gyermek saját véleménye szerint a lábát nem kell olyan nagyon elhasználni, ezért 3 éves kora körül is van, hogy felveszem Mei Tai-ba a hátamra. Adott esetben ez egy tökéletes megoldás, hiszen haladunk, abban az ütemben, ahogy én akarom (ez sokszor azért előnyös, főleg ha nem az összes fűszál megcsodálása a menet célja).
De fejlődünk, alkalmazkodunk az új kihívásokhoz, ezért hiába gondoltam én, hogy a 3 éves szülinapjára is inkább babaházat kap, egyre többször merült fel a gurulás kérdése, és lassan beláttam, hogy nem halogatható az ügy. Így hát beadtam a derekamat, és bevetettem a lányt test-dummy-nak, és megvettem a Magyarországra épp bekerült YBike Extreme nevezetű futóbringát, amit pont 3 éves kortól ajánlanak. Azóta csak azt próbálom megakadályozni, hogy az ágyba ne hurcolja magával. Mivel a futóbicikli-szerelem egybe esik a szoknyás időszakkal (mást nem hajlandó felvenni a lányka, sajnos szoknya alá sem, eddig még sikerült egy leggingset feltuszkolni rá, most már csak egy Babylegs-et, vagyis levágott fejű zoknit sikerül...)
Ybike Extreme (akció közben): 14.900 Ft

No meg van a kisebbeknek is egy nagyszerű modell:

YBike: 12.900 Ft
  
Az Ybike az új vagány kismotor, amely nem csak kiemelkedően biztonságos ,de bizonyítottan fejleszti a legkisebbek egyensúly és koordinációs képességeit
- formájából adódóan kisebb segítséget nyújt az egyensúly megörzéséhez, mint más hasonló    termékek,    ezért gyermeke korábban elsajátítja a biciklezéshez szükséges képességeket.
- szélesebb fordulási ív amelynek köszönhetően a gyermek nem tud éles kanyarokat venni, előre esni
- nagy kerekek könnyebbé és biztonságosabbá teszik a haladást egyenlőtlen felületen,
- megemelt test forma nem akad el 
- fedett hátső kerekek, a kis lábak védelmében
- masszív ;strapabíró
- ülés magasság: 26cm
- súly: 4,1kg
  Mint általában az összes áruból, a bringákból is túlnyomórészt olyanokat tartunk, amiket mi is kipróbáltunk, használunk és szeretünk.
  Példának okáért a Bobo-car-t és a Wheely bugot is 1,5 éve gyűrjük. A Bobo-car nálunk sokszor ebédre hívott, de azt időben meg nem kapó vendégapukáknál is nagy sikert szokott aratni, lévén 120 kg-ig terhelhető, és ügyesen lehet vele kisebb küszöbökön is átugratni. Néha ki kell engesztelni a sértődött apukákat, és finoman tudatni velük, hogy a gyermekük is talán szívesen gurulna egy sort, ha megengedik. A Wheely bug-nak két mérete van, a kisebb és a nagyobb (van egérke, darázs, boci meg katica, az örök sláger), a kisebbet 1 éves körüli gyerekeknek ajánljuk,  a nagyobbat pedig 1,5 éves kortól, attól függően, hogy mennyire ér le róla a lába. Utóbbi kifejezetten benti gurulóka, a Bobo-car pedig kint és bent is használható, sima talajon. Óvodák, iskolák is tartják, és ott elég rendes igénybevételnek vannak kitéve. Ezek nálunk a Mamami Boltban a játszószobában ki is próbálhatók.
  Wheely bug mini: 13.900 Ft Wheely bug medium: 14.900 Ft
  Video a Wheely bug-ról:


  Ő pedig egy kedves vendégbabánk:

  A Bobo-car-t (11.500 Ft) pedig itt nézhetitek meg akcióban.

  Ezen kívül is van pár bicajunk még:

  Tartunk karcsúbb és erősebb felépítésű fa futóbgingákat és kék ill. piros színű alumíniumot is.
  Alább részletezem, melyikről mit érdemes tudni.
  Alumínium futóbicikli (17.900 Ft):
  • a futóbicikli kerekei: 12,5"-os felfújható csapágyas kerekek
  • a futóbicikli kereke: stabil mûanyag küllõs kerekek
  • aluminium váz
  • Hi-ten unicrown villa
  • a futóbicikli kormánymagassága: állítható kormánymagasság kb. 52-58 cm
  • a futóbicikli ülésmagassága: állítható ülésmagasság kb. 35-42 cm
  • kényelmes nyereg
  • a futóbicikli egyéb felszereltsége: támasztó és dobfék
  •  csak 3,9kg!!

   
 • a fa futóbiciklinek 12,5"-os felfújható csapágyas kerekei vannak

 • a fabicikli ülésmagasságát 3 fokozatban lehet állítani (kb. 37-41 cm)

 • a fabicikli elsõ- hátsó sárhányóval van felszerelve

 • stabil mûanyag küllõs kerekek

 • a fabicikli váza: natúr fa váz

 • mélyen barázdált gumik

 • kényelmes párnázott nyereg

 • a futóbicikli megfelel az "Európai játékokra vonatkozó EN71-es normának", amelyet a CE-jelzés igazol


 • Ezt a fakerékpárt kb. 2,5 éves kortól ajánljuk. Mélyen bordázott gumijai lehetõvé teszik, hogy "terepen" is megállja a helyét, mint pl. kavicsos, földes utakon.
  A futókerékpár kormánya úgy van kialakítva, hogy ne foroghasson körbe, így nem fordulhat ki a gyermek kezébõl
  A kormány és a tengely rögzítés csatlakozási réseit szivacsborítás teszi biztonságossá, hogy kizárhatóvá váljon a gyermek kezének vagy ujjának becsípõdése.
  A fabicikli összeszerelése egyszerû, az ahhoz szükséges szerszámok a csomagolás részét képezik.

  Katicás fa futóbicikli:  13.900 Ft
 • a fabiciklinek 12"-os tömörgumi csapágyas kerekei vannak

 • a fabicikli 3-szorosan állítható ülésmagasságga: 36/40/44cm

 • stabil mûanyag küllõs kerekek

 • a fabicikli váza piros lakkozott faváz

 • barázdált gumik

 • mosható üléshuzat

 • a fabicikli súlya: 3 kg

 • a fa futóbicikli kb. 2 éves kortól ajánlott

 • a futóbicikli megfelel az "Európai játékokra vonatkozó EN71-es normának", amelyet a CE-jelzés igazol


 • Ezt a fabiciklit kb. 2,5 éves kortól ajánljuk. Bordázott gumijai lehetõvé teszik, hogy "terepen" is megállja a helyét, mint pl. kavicsos, földes utakon.
  A futókerékpár kormánya úgy van kialakítva, hogy a kormány hirtelen mozdulatoknál sem foroghasson körbe, így nem sikolhat ki a gyermek kezébõl.
  A futóbicikli összeszerelése egyszerü, az ahhoz szükséges szerszámok a csomagolás részét képezik.  Nyeregre fel!

  7 megjegyzés:

  1. Az alumínium bicajnak mennyi az ára? Kb. mekkoráknak való?

   VálaszTörlés
  2. Elnézést, annak az ára kimaradt, pótoltam! 17.900 Ft a fém futóbicaj ára.
   Én 2,5 éves kortól ajánlom, a legalacsonyabb ülésmagassága 38 cm.

   VálaszTörlés
  3. Köszi. És meddig jó? Nagynövésű háromévesem van...

   VálaszTörlés
  4. A max. állítható magasság az ülésnak 46 cm,a kormány 52-58 cm között állítható. A Mamami Boltban a max. beállítási magasságút lehet jelenleg kipróbálni:)

   VálaszTörlés
  5. I have one of the small bee Wheely Bugs for my daughter. She's still quite young, but it's a great product. Well made, padded and safe, plus it encourages her with her motor skills. But they grow fast so I would recommend you get more use out of the large versions.

   VálaszTörlés
  6. Thanks Helen:) I've also one of the bigger ones since 1,5 years:) I mean, my daughter has one:)
   She got the big one whane she was 1,5.

   VálaszTörlés