Nemrégiben azonban a salatazo.hu házigazdája jóvoltából dagasztás nélküli kenyérből készült grissinit kóstolhattunk és újra fellángolt a láz :).
S mivel Orsi megosztotta velünk, hogyan kell, én is megosztom veletek:
Fél kg liszt
egy tasak száraz élesztő
1 kk só
4 dl langyos víz
Este össze is dobtuk, s lefedtük Abeego méhviaszos kendővel éjszakára. Mivel anyós pajtás is itt volt éppen, csak nézett a recept és az Abeego láttán is, de mindjárt bele is szeretett mindkettőbe.
Éjjel kelt szépen magának, reggel hogy őszinte legyek alig vártam, hogy legkisebb porontyom lecuppanjon rólam a reggeli szopi után, s nekiláthassak a Grissininek. Átlapolás jó lisztesen, majd felvágás hosszú csíkokra következett.
Abeego méhviaszos csomagolás fólia helyett! Zseniális, nem fülled be, és frissen is tart.
t.m.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése