Szobatisztaság egyszerűbben 4. - Éjszakára

Nagyon változó kinél melyik jön el hamarabb, éjszaka száraz pelus, vagy nappal engedi el a gyermekünk hamarabb a pelenkát.

Az én esetemben az éjszaka könnyebb volt, ott vettük észre, hogy jééé már sose nedves éjjel a pelus, így levettük a fiamról a pelust végleg. Nála nappal volt még idő, mire rájött a dolog nyitjára.

A kicsinél éjszaka volt nehezebb, ő rengeteget bírt éjjel pisilni, kb. 1 kilós volt reggelre mindig a pelenka. Mivel takarítani a matracot nem igazán hálás feladat, én mindenképpen elkerülném azt hogy teljes ágynemű csere legyen minden éjjel akár kétszer is.


Első körben vízhatlan alátét a lepedő alá (nem recsegős, zörgős :) hanem puha pamutok közé varrt vízhatlan réteg, ilyen a Disana vagy a Popolini vagy a Pop-in matracvédője is, ami egy áldás, bármelyiket is veszed), majd ha már kicsit felbátorodik az ember lánya és leveszi a pelenkát éjjelre én még adtam rá eleinte sima leszoktató vastagabb típusú pelenkát. (ImseVimse vagy Pop-in, a többi vékony erre, nem való éjjelre). De a legújabb Pop-in leszoktató megoldotta az éjjeli kérdést totálisan!

http://mamamibolt.hu/babatextil/3304-pop-in-matracvedo-vizhatlan-agybetet

Pop-in éjszakai leszoktató pelenka, azaz tettek bele egy plusz PUL vízhatlan réteget és nem csak a betét részen, hanem mindenhová. Ez már nagyon pozitív, ázás szempontjából létkérdés. Plusz a saját betétjén felül van benne egy ügyes kis zseb, amit még tömni lehet. Tehát plusz betét tehető bele.
Mégis olyan mint egy gatyó, tehát a gyerkőc már azt látja érzi, hogy nem pelenkát kap, tehát pszichésen is jót tesz, nagyfiú / nagylány már ugyebár :)

http://mamamibolt.hu/leszoktato-pelenka/4114-pop-in-ejszakai-leszoktato-pelenkahttp://mamamibolt.hu/leszoktato-pelenka/4114-pop-in-ejszakai-leszoktato-pelenka






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése