10 tipp, hogy több legyen az anyatej

1. Engedd hogy a baba igény szerint szopizzon, addig amíg csak lehet és amilyen gyakran csak akar. Ez növeli a tejtermelést.

2. Igyál sok vizet. Ez nem feltétlenül növeli a tej mennyiségét, de segít pótolni a leladott folyadékmennyiségedet.

3. Egyél sok friss gyümölcsöt és zöldséget, egyél gyakran, a tested extra 500 kalóriát éget el naponta, amikor szoptatsz! 

4. A legnépszerűbb gyógynövény a tejtermelés tekintetében a görögszéna. A legközelebbi gyógynövényboltban beszerezhető kapszula formájában, vagy teaként. Arról híres, hogy csodát tesz! 

5. Próbálj meg fejni a szoptatások között és közben masszírozd a melled, hogy stimuláld. Az eredményét csak fagyaszd le, ha épp nincs szükség rá. Jól jöhet később, ha épp nem tudsz szoptatni valami miatt (pl. apa vigyáz rá, míg te a fodrásznál vagy :)). 

6. Igyál édeskömény teát kétszer, háromszor egy nap, de akár édesköményes testápolóval is masszírozhatod a melleid. 

7. Pihenj sokat! Tudom, tudom, nem egyszerű az első hetekben, és még nehezebb, ha épp azon fáradozol, hogy növeld a tejtermelést. De fogadj el (kérj) segítséget, és pihenj te is amikor a baba alszik. 
8. Zabpelyhes keksz! Finom és régi bevált módszer a tejcsi mennyiségének növelésére! Például ez a recept it nagyon ígéretes :). 

9. Igencsak egészséges módja a tejcsiigény kielégítéséhez, ha összeturmixolsz lucerna csírát egy répával és narancslével. Le is szűrhető és finom is! 
10. És végül, no para! Ne stresszelj olyan dolgokon, amin felesleges! A stressz negatív hatással van a tejtermelésre, mint az köztudott.  Emlékezz rá:  99%-a azoknak a dolgoknak, amin aggódunk, sosem következik be! 

10+1. HORDOZD A BABÁD! A testközelség a legjobb tejstimulátor!

Neked mi vált még be? Írd meg Nekünk, neked mi segített még a tejtermelés fokozásában! 


Ami a szoptatáshoz kellhet, itt a mamamiboltban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése