Waldorf babák és egyéb manófajták


Nemrégiben egy manóvarrás program szervezése kapcsán mélyedtünk el a waldorf ihletésű babák-manók világában. Meg kell mondjam nagy örömöt okozott és sok aha-élményt is. Nem csupán a kézműveskedés, az együtt alkotás öröme (sok nevetés), hanem az a szellemiség is magával ragadott ami ezek mögött a babák mögött van.

Ezek a textilből készült babák, manók nagyon is igaziak a gyermekek szemében, tulajdonságaik vannak, sírnak, nevetnek vagy bármilyen érzelmet mutathatnak. A gyermekek a babákon, manókon keresztül tudják kifejezni érzéseiket. Tulajdonképpen az életet utánozzák velük, amit megtapasztaltak kis életükben, azokat az eseményeket tükrözik le babázás közben.

Mivel a gyermekek a babáikat felruházzák a saját érzéseikkel, ezeknek a babáknak az arca teljesen egyszerű.
A babák teste puha, anyaga természetes, többnyire gyapjúval vagy rizzsel, kölessel töltött.
A megfigyelések szerint az arc és a testrészek kevésbé kidolgozott volta nagyobb teret ad a gyerekek képzelőerejének, segíti énképének kialakulását.

Számos variációja létezik, évszakbabák, fiús babák, levendulával töltött babák, törpe, manó, tündérek, csak a fantázia szabhat határt a babatípusoknak.

Néhány példa a Mamamiboltban kapható babákból:
Virágbaba
Öltöztethető baba

A törpék :)


És amik most érkeznek:




Könyvajánló a Mamamiboltból

Kreatív játékok kisgyermekeknek:


Kreatív játékok 2-4 éves gyermekeknek


Aki pedig szeretné maga elkészíteni a manót-babát, arra is lesz lehetőség HAMAROSAN a Mamamiboltban! Figyeld az eseménynaptárunkat és a blogot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése