"SZERESD A TESTEM BÉBI... - A Mamami Bolt felújítása és berendezése

...végtelen maraton", dalolta a középkorú pocakos riasztószerelő kolléga, miközben a falra applikálta a szekuritiberendezést. Nem éltünk az ajánlattal... Kissé dideregtünk, mert a fűtőtestek bár katonás sorban álltak a helyükön, de nem csordogált bennük semmi. Ugyanis a szerelők felrakták 1 hónap után a cirkót meg a radiátorokat, de a rendszert nem indították el. Minek? Felraktuk, megvan, legyen elég.
Nem telt el sok idő, mégis annyi ilyen zsákutcába futottunk bele, hogy volt egy nap, amikor színterápiába kezdtünk. Először kifestettük a raktárt.


Ez pont ugyanannyira volt fontos momentuma a Boltnyitás irányába tett lépéseinknek, mint egy tejhabozót venni az első bevásárló körútunkon. Kellett, na. Megadta az alaphangot a továbbiakhoz. Szükséges volt egy kis szín a lelkembe, amikor pl. megint leszólított egy lakónéni, mikor kiléptem a Bolt kapuján, és feltette nekem azt a lényegretörő költői kérdést, hogy "Maguknak ez tetszik?!" Épp zenbe' voltam, gondoltam itt a ház népe, no, hallgassuk meg, végül is demokrácia van. "Hát, az van, hogy igen, nekünk tetszik" Itt kicsit megakadt, mert gondolom nem volt meg a közértessel a napi betevő veszekedése, és már majdnem lemondott róla, mert 2 lépésre volt a ház bejáratától. "Hogy firkálhattak ide egy ilyen szörnyűséget, maga egy fiatal, jólöltözött nő (hehe, pufikabát ledobott rólam 5 évet, vagy mi?), hát nincs maguknak ízlésük?" "Nekünk tetszik. És valahogy meg kell mutatnunk a vevőknek, mivel foglalkozunk" "Kérem, én is kereskedő vagyok, divatáru üzletem volt 30 évig a belvárosban! (diadalmas szünet, és elismerőleg nézek) Megmondjam, mi hozza be a vevőket? (feszült, kíváncsi várakozás részemről) Hát az, ha jól dolgoznak! Akkor majd egymásnak adják a kilincset!" Én még egy 5 perces mosolygós eszmecsere után (volt egy zsebkendő átadás-átvétel is, mert szegény néni már fázott, csöpögött az orra) biztosítottam afelől, hogy konszenzusra törekszünk, és megköszöntem az értékes tanácsokat.  Na most ezek után ne fessen az ember színes falakat?! De!


Az az igazság, hogy nagyon fáradtak vagyunk. Ezt nem tudom jobban kiszínezni, mint ahogy van. Valahogy minden napra van valami probléma. És mindig van valami, ami jókedvre derít. Mint pl. ma este, amikor belenéztem a tükörbe (ki ez?), megdöbbenve vettem tudomásul, hogy egy egészséges arcszín néz vissza a kissé karikás szemek alól. Mitől van nekem jó színem? Aztán rájöttem: eddig reggeltől estig az irodában ültem, és azon gondolkodtam, hogy most akkor talán megint aktuálissá válhatna a családbővítés... De lett ez az új Élet:  jövök-megyek-intézkedek, és valahogy több időt töltök a levegőn. Szóval kezd visszatérni az élet a tagjaimba...
Egyébként meg állati unalmas lenne leírni, mit csinálunk: éjjel-nappal dolgozunk. A mi munkásóráink viszont kissé másképp telnek, mint a jómunkásembereké: ugyanis amikor mi dolgozunk, abban az egész család részt vesz. Segítenek nekünk polcot szerelni, WC-t festeni, festékpöttyöket vakarni a padlóról, kalapálni, mikor mi adódik. Ez jóóól meggyorsítja a folyamatokat... De a kötődő neveléshez hozzátartozik az is, hogy a gyerek benne legyen a mi életünk tevékenységeiben, lássa, hogy készülnek a dolgok. Persze ez normális esetben egy almás pite készítésénél a lisztben pancsolásban merül ki, de ki mondta, hogy ikeáspolcot szerelni a boltunkhoz nem normális tevékenység?!
Kérdezték páran, hogy lesz-e gyerekjátszós lehetőség. Hát, még nem döntöttük el, mindenesetre egy alternatív megoldást átvettünk az egyik nagy népsűrűségű országból. Teszteltük, bevált. A gyerek nem csatangol el, ott marad, ahova tettük.

Köszönjük a munkát a szakembereinknek!

13 megjegyzés:

 1. Félix is megmondta a nagy szerelési munkálatokat nézve: Anyu csinál! :D

  VálaszTörlés
 2. a nagyobbaknak meg úgy kellett kitépni az elektromos fúrót, nehogy még többet segítsenek.. :D :D :D
  drukkolunk Nektek, Értetek!!! de ha kell segítség, visítsatok!! ((()))

  VálaszTörlés
 3. Orsi, én is remélem, hogy oda gyakrabban eljutok majd, mint a Klubba.
  Milyen humoros volt ez az írásod is, megint nagyon jól szórakoztam! :) Gyönyörű lesz a bolt, kitartás és azért a hangulat átjön a képeken...

  VálaszTörlés
 4. Nagyon szupi lesz a bolt:) Már alig várom, hogy bekukkanthassunk. A Multis részhez hozzászólva...hm áttudom érezni a szitut... szülés előtt szintén nagy Mukltikultiban ültem és sápadtam is rendes...bár részemről ez kicsit nehezen észrevehető HAHA:)A néni meg háááát meglepődöm mindig hogy mik vannak...a gyerkőcök meg imádni valóak a polcszerelés közben és csücsülve a kis fakkokban.

  VálaszTörlés
 5. Minden elismerésem! Gratulálok! Árad mindenhonnan a szeretet! Sok sikert! és sok vevot!

  VálaszTörlés
 6. Jaj, csak ne lenne olyan messze Budapest! De egyszer meglátogatlak titeket! Még akkor is, ha én csak fonalból kötök, sose hordoztam magamon egy gyerekemet se. Azért beengedtek, ugye? :)

  VálaszTörlés
 7. Ne hallgass a vén kereskedőre, gyönyörű lesz ez. Amennyi munkát meg belefeccöltök muszáj, hogy sikeres legyen. Itt áll a gyerek cipő nélkül arra várok, hogy megnyissatok! :-))))
  A multikulti lét ismerős. Se egy kérlek, se egy köszi, csak a fórkászt, a míting és az evaljuésön... :-(
  Én sem voltam még soha ilyen barna nyáron és ilyen jó kondiban mint mióta márciusban gyereket szültem és azóta hordozom, hozom-viszem.
  Ha csináltok a mamami-ra letölthető szórólapokat én szívesen terjesztem itt mifelénk, pl. védőnőnek, kismamiknak stb. Már ha jó ötletnek tartjátok.

  VálaszTörlés
 8. Ma bementünk Pestre a kislányommal és épp arra volt dolgunk. Bekukkantottunk. Azt hiszem talán Kattix épp etette azt azt hiszem kisfiát. De al ényeg, hogy láttam, hogy igazán igényes és guszta kis bolt lesz ez!!!!

  VálaszTörlés
 9. Sz és B, az imprúvmentet kihagytad:D
  Amina, látom neked is fáj a multizás, hát igen, van azért jó sok előnye ( a megbízhatóan érkező utalások, a fűtött iroda, délben ebéd, hehe), de azért nem ez a való világ, úgy érzem...
  Nemsokára írok újat, mert őrült sok dolog történt, de estére hulla vagyok... Persze olyan elégedett hulla:D

  VálaszTörlés
 10. Jujjj, én már úgy várom a holnapot :)

  VálaszTörlés
 11. végtelen maraton? ... mai napig azt hittem, hogy "míg veled maradok"-ot énekel a csaj....na!
  bárányhimlő miatt a holnap elmarad :( de majd egyszer mi is jövünk, és holnap szurkolunk nagyon!

  VálaszTörlés
 12. Lányok, ez annyira de annyira szuper lett hogy teljesen el vagyok ájulva tőle, és borzasztóan irigy vagyok ám.
  Sajnos a megnyitóra nem jutunk el, Panna beteg lett, de lélekben ott leszek.
  Gratulálok!!!!!

  VálaszTörlés
 13. A kereskedőnek nincs igaza! :) A vevőt a színek vonzzák be. De valóban Miattatok fog visszatérni!
  Ez a gyerektárolási mód pedig zseniális... mindjárt ki is próbálom :D

  VálaszTörlés