Éjszakai pelenkázás

Van aki csak nappalra használ mosható pelenkát, de ha az ember belegondol, miért is kellene éjjel mást használni? Csak meg kell találni az "igazit", ami elbírja az éjszakát. Hiszen minket is így pelusoztak anno, textilbe éjjel is.

Nézzük mik a lehetőségeink, mik a jól bevált praktikák.

Szempontjaim:
  • Legyen kényelmes neki éjjel
  • Sok pisit is felszívjon
  • Ne kelljen feltétlenül cserélni éjjel, csak ha épp akarjuk
  • Ne legyen óriási amennyiben lehetséges (persze nagyobb tudjuk tudjuk, de mérsékelten legyen az:))
  • Ne ázzunk vele

A babák különbözőek, különböző mennyiségeket termelnek éjjel, vannak kis törpe vizierőművek, és vannak babák, akik teljesen normál nappali pelussal is elvannak reggelig.
Nekem mindkettőből jutott. Első fiam egy sima prefolddal vitte az éjszakát egészen 9 hónapos koráig, ott váltottunk nagy prefoldra és ennyi is volt. 16 hónaposan már éjjel nappal szobatiszta volt. Aztán második fiú, vizierőmű fajta, éjjel turbó mennyiséget termelt. És most egy kisleány, aki egy tetrával is viszi még az éjszakát, ha muszáj, bár az elég rendesen tele van reggelre (kb 5 órakor cseréljük de néha 7 óra mire ébred).

Nézzük a jól bevált pelusokat mindkét esetben. 

1. Alapeset mikor csak kicsit kell nagyobb nedvszívás, nálam első és harmadik esetnél bevált, a szokásos nappali + 1 betét, vagy erősebb nedvszívású betét. Ez lehet eggyel nagyobb prefold: nappalra a Grovia vagy Blümchen csecsemő méretét használjuk éjjelre az egy mérettel nagyobbat.  Ha elfelejtem és simát adok rá, akkor sincs vész. Jó turbózás bele és nem teszi vastaggá az Ellas house kenderes betétje. Alkalmas még a Pop-in alap pelenka is, bambusz kivitelében. A Pop-in külsőt külön is használhatjuk, éjszakára nagyon szeretjük más betétekkel is, akár prefolddal is.
Nagyon sokan preferálják éjszakára az úgynevezett nadrágpelenkákat (pl. Blümchen bambuszos, Ellas house Bum Hugger) és a megkötős pelenkákat. Ezekhez figyelni kell a nagyobb popsiszélességű külső szükséges hozzájuk.
Pelenkakülsőnek éjjelre különösen szeretjük még a gyapjút. Itt az elsőszámú kedvenc nálam legalábbis a Disana tépőzáras és második helyezett a Lenya gyapjúkülsője Grovia vagy Blümchen prefolddal bélelve.

http://mamamibolt.hu/gyapjukulsok/86-disana-biogyapju-pelenkakulso-tepozaras

Második helyezett a Pop-in és az ImseVimse egyméretes all in one saját betétjeikkel holtversenyben.

http://mamamibolt.hu/17-all-in-one-pelenkak


2. Ha pedig nagy nedvszívó képesség szükséges: 
No itt lehet kicsit növelni a betétek számát. Vagy nagyobb betétet választunk és azt tesszük a külsőbe, például Pop-in külsőbe egy Lenya frottírpelenka (ez leginkább egy törölközőre hasonlít csak vékonyabb és brutál sokat szív), vagy a meglévő betétet turbózzuk plusz betétekkel. Példa erre mondjuk egy alap Pop-in és hozzá egy éjszakai Pop-in betét, de jó turbó betétek még az Ellas kenderes betétje és a Blümchen bambuszos betétje is.  Nagyon jól turbózhatók a nadrágpelusok és a megkötős az abszolút favorit. Pl. megkötős Disana, bele egy prefold, plusz egy kenderes betét és rá egy bebújós gyapikülső. Ultrabiztos.
De fokozható még: Megkötős Disana + lenya pelus + gyapi külső (alternatívaként persze jó a PUL is, erre jó pl. a Popowrap
Ez nagy csomag lesz de bombabiztos, reggelre két kilót nyom, de semmi nem fog ki rajta :).
Másik példa: Blümchen bambuszos OS nadrágpelus, betét 2db bambuszos saját betétje, saját külsőjével. Ez csinosabb verzió.

 A legcsinosabb pelenka díját az éjjeli verziók közül tőlem az ImseVimse onesize pelenkája nyeri, mert turbózható remekül a fazon miatt, a külső puha és sehol nem nyom, mégis kicsi

http://mamamibolt.hu/all-in-one-pelenkak/1927-imsevimse-egymeretes-all-in-one-pelenka

A legtermészetesebb, legjobban szellőző díjat pedig a Disana tépős gyapjúkülső + Blümchen plüss prefold kapja. Nagyon érdekes ebben a gyapiban, hogy nem is lanolinoztam, mivel eleve nemezelt gyapjú, és még ha el is áll a combrésze, sose ázik.

Remélem segít Nektek abban mindez, hogy ne csak nappalra használjatok mosható pelenkát!!!

Ja és ha nem tudsz dönteni, van egy jó kis éjszakai szettünk:

http://mamamibolt.hu/kiegeszitok-moshato-pelenka/5186-ejszakai-turbo-szett


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése