DIY - KÖSS, ALKOSS, GYARAPÍTS!

Álmaimban Amerika visszainteget... Egyébiránt pedig egyenjogúságot a férfiaknak!
Végre egy férfi honfitársunk is belátta, hogy nem csak a kalapács meg a fúró illik a kezébe, hanem a kötőtű is! Megvolt az első férfivásárlónk, aki bevallottan magának keresett gyapjúfonalat sálhoz, és ő is szeretné megkötni, tévézés helyett.
Bár ismerek én szűkebb körön belül ilyen családot, ahol a férfi a varrósember, amellett, hogy motort és hűtőgépet szerel: de senki nem varr olyan jó motoros bőrkabátokat és Mei Tai-okat mint István, akiről elmondhatom, hogy megjelenésében igazi macsó, vagyis ez az eredetileg nőiesnek gondolt tevékenység, a varrás, kifejezetten erősíti még ezt az imidzset, ahelyett, hogy femininné tenné. Ha jobban belegondolunk, a szabók is inkább férfiak voltak régen, szóval szerintem végre elszakadhatunk attól a sztereotípiától, hogy a kötésről meg horgolásról a hintaszékben szorgoskodó dédi képe ugrojon be.
Nem! Horgoljatok, kössetek, teljesen terápiás foglalatosság, idegnyugtató, a végeredmény meg a gyönyörű, természetes alapanyagú fonalainkból garantáltan szemet és tudatot gyönyörködtető lesz.

Amerika meg úgy jön ide, hogy találtam egy helyes kis cikket, amelyben arról van szó, hogy New Yorkban, az önmegvalósítók városában mindenre van tanfolyam, akár "sharing" útján is, vagyis te tanítasz engem horgolni, én meg főzök rád egy hétig.

És mivel minden egyszerűbb egy kis közösségben, a városi ember feltaláta a kicsit a nagyban: próbálja a nagyváros nyújtotta előnyökat kihasználni, de eközben keresi a kicsit, a kézzel foghatót, tárgyakban, szolgáltatásban, közösségben.
Ilyen közösséget próbál teremteni a Mamami fórum is, ahol kizárólag alulról jövő kezdeményezésként növöget valami hatalmas dolog: hasonló beállítottságú emberek közössége, akik egyvalamit már biztosan osztanak egymással: a tapasztalatukat, tudásukat azzal, hogy leírják, mit hogy tesznek, ezzel segítve a másikat.  A fórum 2,5 éve őrzi azt a hangnemet, amit megfelelőnek találunk ahhoz, hogy maradjunk... És továbbra is várunk mindenkit, aki szívesen gondolkodik velünk együtt a kötődő gyereknevelésről, a mosható pelenkázásról, babahordozásról, a természetes, egyszerű, kézenfekvő nevelési és gondoskodási irányzatokról, és egyéb, nem gyereknevelős, de természetességre törekvős témákról.

2 megjegyzés:

  1. Haho, merre vagytok?
    Uj bejegyzest ker a nep, hisz hordozohet is volt, mas hirekrol is szivesen ertesulunk.

    VálaszTörlés
  2. jelen! a kérdés jogos, de pont az NBH miatt vagyok elmaradásban... Sok vidéki helyszínen is voltunk, tele vagyok élményekkel és fotókkal, készülök sok-sok bejegyzésre! Köszönöm, hogy követitek az eseményeket:) Igyekszem!

    VálaszTörlés