SZÜLETÉS HETE

Az úgy volt, hogy Évus már egy hete szinte minden nap azt tervezte (velünk nagy egyetértésben), hogy új kategóriát teremt: ő lesz az első, aki megismerteti a szigorú közvéleményt a BSZ-szel, vagyis  Boltban Szüléssel. Nagyon hajtott a témára, nem úgy Gömb nevű gyermeke, aki kissé ellendolgozott, talán kerülni szerette volna a rivaldafényt. Pedig esküszöm, mindent megtettünk, hogy hívhassuk  a sajtót: naponta benézett hozzánk, szerencsére a narancssárga bringát már kis időre nyugdíjazta, úgyhogy most csak úgy jött, hogy elöl a 9 hónapos pocak, háton Juli, egyik kezében Tyutyu póráza, a másikban meg Juli futóbicaja. Nem, ez nem extrém helyzet volt, Évus ilyen.
Szerintem csak a mi szórakoztatásunkra előadott néhány vajúdási jelenetet, de ennyi nap rákészülés után már csak azt kérdeztem, hogy ha jön holnap, milyen kávét kér. Persze nem volt ez minden pillanatban olyan vidám, ahogy most leírom, mert mi, túlhordók tudjuk, hogy nem az a baj, hogy fáj, hanem az, hogy nem történik semmi. Úgyhogy próbáltuk belőle kihozni a legjobbat. Végigülte az összes babzsákfotelünket, hogy vajon melyikben lenne a legkényelmesebb világra hozni Gömböt (aki vagy fiú volt, vagy lány, más nemigen lehetett), én meg felhívtam rá a figyelmét, hogy ha össze-magzatvizezi a babfotelt, nem állok jót magamért.
Kitértünk arra a témára is, hogy Tyutyut ("büdös dög") milyen válogatott kínzásokkal fogja kinyírni, hát istenem, mérges volt, mert az eb reggel szétrágta Juli vadonatúj cipőjét. Megnyugtatásul közlöm, hogy ilyen témában Évus hangember, kevés kutyának van jobb sora, mint a Tyutyunak.
A vajúdás hetében (hehe), voltunk ezen kívül Mei-Tai előadáson és a Tranzitban is, ahol "utolsó" ebédjét kívánta elfogyasztani, jó, hogy homár nem volt az étlapon, Évus olyan carpe-diem típus. No persze ezt még sok ebéd követte... Szerintem volt még ezen kívül moziban is, talán csak a Vidámparkban az óriáskereket hagya ki.
Már ott tartott, hogy farkast kiáltó fiúnak érezte magát. Mármint, hogy úgy csinál, mint aki szül, atán mégsem. De érdeklődésünk nem lankadt, mindenki javasolt valami kitűnő időpontot az érkezéshez: "ma van a fodrászomnak is a szülinapja, tök jó" "kisütött a napocska, ilyenkor szép megszületni!"Emlékszem, én annak idején már harmadszorra szárítottam meg a hajam amolyan rendesre és kilakkoztattam a lábkörmeimet, hogy összeszedett anyát lásson a ded (jó, a végén mind kicsit bekattanunk).
Évus még töprengett azon, hogy az milyen menő lenne már, József Attila születésnapján megszületni?! Vagy azt is mesélhetné a gyermeknek később, hogy fiam/lányom, olyan csoda időben láttad meg a napvilágot, amikor a bloggerek előbb tudták, mint a tévésbácsik, hogy ki győzött a választásokon...
De ez a gyerök úgy látszik mókás természet, mindenkit kicselezve az űrhajózás világnapján született meg! Szeretettel gratulálunk nekik! Reméljük, azért nem fogadja meg Andi tanácsát, és nem Jurij lesz... Ja? Fiú:)
No, így vártuk a gyermeket:


Idén a Mamami Bolt is résztvesz az országosan minden évben megrendezett Születés Hete rendezvénysorozaton!
Alább olvashatjátok a programtervezetünket. A eseményeket a Mamami Boltban, a játszószobában fogjuk megtartani, részben meghívott előadókkal.
Kb 10-20 férhely van, mivel ezeknél a programoknál nem tudjuk, hogy hány érdeklődőnk lesz, ezért nem kell jelentkezni a programra, de előfordulhat, hogy teltház esetén nem lehet bejutni.
Kivétel: Baba-mama jóga, Mama-jóga, Dalolka. EZEKRE BE KELL JELENTKEZNI, az info@mamamibolt.hu e-mailcímen, vagy a 061-209-0371-es telefonszámon. Utóbbi programoknál a maximális létszám: 8 fő (1 főnek számít 1 gyerek+ 1 felnőtt a babás programoknál)


Tervezett programjaink:

Május 3. Hétfő:
16:30-18:30: Dr. Dobó Márta: A homeopátiáról (előadás+beszélgetés)

Május 4. Kedd:
11:30-12:30: Kárász Eszter: Dalolka: zenés-mozgásos-jétékos foglalkozás kicsiknek
15-17:  Martinovichné Debulay Bianca, az LLL vezetője: Az igény szerinti szoptatásról (előadás+beszélgetés)

Május 5. Szerda:
12:30-13:30: Dr. Páczai Anita, szülész-nőgyógyász: A szülésfelkészítésről (előadás+beszélgetés)
15-17: Haypál Orsolya: Megfelelő babahordozó eszközökről és használatukról (előadás+beszélgetés)

Május 6. Csütörtök:
10:30-12: Kepesné Kenderes Réka, perinatális tanácsadó és gyógytornász: Tapasztalatok a kenguru-módszer bevezetéséről a Dél-pesti Kórházban (előadás+beszélgetés)
13-14:30: Lázár-Cseke Éva, klinikai szakpszichológus: Beszélgetés a készülődésről és a hogyan-tovább-ról... (előadás+beszélgetés)
15-16:30: Fehér Andrea, pszichológus: Várandósság és szülés: mit kapunk és mit veszítünk el? (előadás+beszélgetés)

Május 7. Péntek:
10:30-11:30: Tatár Marianna: Baba-mama jóga

15-16: Tatár Marianna: Az EC-ről (Elimination Communication=pelenka nélküli babagondozás)
16-17:30: Haypál Orsolya: A mosható pelenkázásról
18:15-19:15: Tatár Marianna: Mamajóga - szülés előtt, szülés után

Május 8. Szombat:
10:30-12: Szabó Vera: Hordozás tájakon és korokon át (előadás+beszélgetés)

Szeretettel várunk mindenkit!
Kati:
Marica:
Orsi:
 
Erről a kis avatarkészítő-hasznosságról itt lehet olvasni:))

6 megjegyzés:

  1. mekkora lett Tyutyu!!! csoda, hogy beengedted :D
    előadáskra be kell majd jelenkezni?
    avatarok szuperek, de nem hasonlítanak :D :D :D

    VálaszTörlés
  2. mekkora lett Tyutyu!!! csoda, hogy beengedted :D
    előadáskra be kell majd jelenkezni?
    avatarok szuperek, de nem hasonlítanak :D :D :D

    VálaszTörlés
  3. Még én sem döntöttem el, hogy a baba-mama jógára, vagy a szülés előttisre kellene jelentkeznem, hehe :D

    VálaszTörlés
  4. de igenis hasonlítanak!!!! Fiatalok vagyunk karcsúk és trrrrendik!
    Csak a létszámkorlátozósokra kell bejelentkezni, a többire meg aki jön, jön.

    Lívia, igen, Te speciális eset vagy:) szerintem maradj egész héten, megágyazunk, tele leszünk úgyis nőgyógyászokkal, pszichológusokkal és laktációs szaktanácsadókkal:)

    VálaszTörlés
  5. Orsi, meg vagyok hatva... újszülöttemmel az ölemben. Majd viszem, hogy lássa a helyet, ahol annyit készültünk rá... Ja, a neve? János rejtélyes arccal elment anyakönyvezni, nála a labda, így még Ernő is lehet, mindenesetre mi a Dávid Jakabban maradtunk, kétnapos vita után (hétfő éjjel született).

    VálaszTörlés
  6. Gratulalunk Evus, sok oromet, boldogsagot. Nagyon szimpatikus EMBERnek ismertunk meg a mamami-rol.

    VálaszTörlés