Tudod ki csinálja a ruháidat?

A Boobdesign svéd cégnél ezt is megmutatják.

A mamamiboltnak kezdetektől nagyon fontos, honnan jön az áru, ki készíti, fair körülmények között készül-e no és hogy miből is van.
A ruhaiparban számtalan kézen megy át a termék, mire a vásárlóhoz ér, gyakran nagyon nehezen lehet nyomon követni. A boob-nál azonban erre is figyelnek. Ezért (is) imádjuk őket!
Nem csak az alapanyagaik több mint 80%-a öko, biopamut és lyocell, de a gyártás helyszíne is Európa és mindenekelőtt FAIR körülmények között zajlanak.

DIVAT FORRADALOM HETE ÁPRILIS 24 - 30 

2013-ban ezen a napon 1,134 dolgozó vesztette életét és 2500-an sérültek meg, amikor a bangladesi Rana Plaza gyára összeomlott. Ekkor született a Divat forradalmának ötlete, egy globális non-profit mozgalom. Április 24 - 30 a divat forradalmának hetén összefogást hirdettek, amelynek célja hogy megmutassák mibe is kerül nekünk valójában a divat. Az embereknek és a  környezetnek. Megmutatni azt, hogy lehet másképp is, lehetséges a változás.

HOGYAN IS GONDOLKODNAK A BOOB-NÁL

"Úgy döntöttünk, hogy csak olyan ruhákat készítünk, amelyeknek célja van, és biztosítjuk, hogy a lehető legoptimálisabb környezeti körülmények között készítsük ruháinkat mind dizájn, funkció, anyagválasztás és gyártás terén. Olyan stílusú ruhákat készítünk, melyek tartósan divatban maradnak, a minősége pedig megengedi hogy sok-sok évig használjuk, mossuk, szeressük őket újra és újra. "

"Tied vagyok, hogy szeress, moss és hordjál engem. Ha már nem hordasz, kérlek adj oda valakinek, akinek szüksége van rám. "

Kik készítik a Boob ruhákat?



MIT IS TEHETÜNK MI?

Kezdhetjük ott, hogy átgondoljuk a fogyasztási szokásainkat. Vásárlási szokásainknak bizony nagyobb ereje van, mint hinnénk. Néhány ötlet:
Úgy vásárolom a ruhákat mint az édességet? Az az ember, aki készítette a ruháka, kemény munkát végzett. Ha az ára nagyon alacsony, az elárulja mennyit kapott a munkájáért.
Másik aspektus a környezet: minden gyártási folyamatnak hatása van a környezetre. Egy jobb minőségű, drágább ruha választása a több olcsóbb helyett jó döntés lehet minden szempontból, emberi és környezeti szempontból is.

Körforgásban vannak a ruháim? Mit jelent az hogy új ruhám van? Új új, vagy pedig egy használt boltban vett ruha vagy örökölt darab is lehet új? Vannak olyan ruháim, amiket eladhatnék, vagy továbbpasszolhatnék a barátaimnak, vagy akinek hasznára lenne még? Ruhák, amelyek körforgásban vannak, automatikusan benne vannak a környezetbarátabb körben. 

Végül, de nem utolsó sorban, légy kiváncsi! Nézz utána mit vásárolsz és azok a ruhák hogyan készülnek. A linkre kattintva #WHOMADEMYCLOTHES a Divat Forradalom Hete oldalára eljutva is sok infot találsz a témában.

A Boob szoptatós és kismama ruházatot gyártó svéd cég számára igen fontos ez a hét, mert hisznek benne, hogy ez a munkájuk fontos. Termékeik időtállóak, továbbadhatóak, hogy sok kismamának okozzanak örömet!
A mamamibolt sok éve forgalmazza a Boobdesign gyönyörű termékeit vásárlóink nagy örömére (és kérésére).  Itt olvashatsz még a Boob fenntarthatósági munkájáról  és az  anyagokról, amiket használnak.

Boob ruhák a mamamiboltban

szeretjük, hordjuk, továbbadjuk :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése