Szobatisztaság egyszerűbben 2. - Bili téma

Biliszemlénk viccesnek tűnhet első látásra, de gyakorló szülőként bizony megállapíthatjuk, egyáltalán nem mindegy milyen is az a bili :)

A legelső használható bili az úgynevezett Ázsiai bili, amelyet újszülött kortól használhatnak a szülők, ha az úgynevezett EC biliztetés / csecsemőhigienia szerint gondozzák babájukat, de később is használható elsősorban kisfiúknál, akik maguknak odatartva könnyedén tudnak bele pisilni.

http://mamamibolt.hu/kiegeszitok-moshato-pelenka/2741-azsiai-bili

Aztán ha eljön az az idő, mikor már a baba ülni tud stabilan és magától, nyugodtan felkínálhatjuk neki, hogy peluslevétel után ráülhet a bilire és ha megy bele valami, remek, ha nem, akkor is :). Amolyan ismerkedés gyanánt.

http://mamamibolt.hu/kiegeszitok-moshato-pelenka/142-bambinomio-bili





Fiúknál figyeljünk arra, hogy elöl magasított legyen, mert amúgy nagyon könnyen kipisilnek belőle. :)
 Kényelmes háttámasz is jól jöhet ha sokáig eljátszik rajta a gyermekünk. 

Matrica a bilibe:
Nagyon jó ötlet (nemhiába, egy anyuka ötlete és gyártása) a bilimatrica, amit később mikor már szeretnénk tudatosan a bilibe pisiltetni gyermekünket, motivációként funkcionálhat. 
A myweefriend matrica, míg üres a bili, egy fekete pötty a bili alján, de amint rápisil gyermekünk, édes kis figura rajzolódik ki belőle. 

http://mamamibolt.hu/leszoktato-pelenka/2829-matrica-bilibe

 

http://mamamibolt.hu/leszoktato-pelenka/2829-matrica-bilibe





A lényeg a játék, a próbálkozás, erőlködés, stressz nélküli ismerkedés a bilivel, azzal ami történik. Amíg nem tudnak még járni a babák, könnyebben a bilin is maradnak néhány percen át, főleg ha valamilyen játék is van a dologban.
De mindenképpen érdemes hamar megismertetni a babákkal teljesen természetes módon, hogy nem csak pelenkába lehet "üríteni". Lehet fűbe, bilibe, fa mellé, de akár nagyvécébe is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése