MELEGEN AJÁNLJUK HORDOZÁSHOZ... - HORDOZÓTAKARÓK, HORDOZÓS PULÓVEREK

Di-di-di-didergek - mindig fázom, ha valaki nem melegíííít... Sajnos nekem csak olyan slágerek jutnak eszembe, amihez a címkék közé a "retro"-t is be kéne írnom, nem most volt a nyolvanas évek, na.


Mintha sejtette volna Szűcs Judit, hogy babahordozáskor az egyik tudnivaló az öltözködés tekintetében, hogy az egymáshoz simuló testek egymást melegítik, vagyis hordozáskor pontosan érezzük, hogy fázik-e a baba. Továbbá ha hordozzuk a babánkat, egy réteggel kevesebb is elég, mint ami amúgy szükséges lenne. Ez nem mindig egyezik meg azzal, amit mi szükségesnek tartunk... Az anyukák néha szeretik túlbiztosítani magukat ebben a tekintetben.
Optimális az a helyzet, amikor a babahordozó FÖLÉ öltöztetünk, nem alá. Vagyis sokkal nehezebb a helyes testtartást elérni, ha egy pufi anorákba gyömöszöljük bele a babát. Minél kisebb a baba, annál küzdelmesebb ez a helyzet. Ilyenkor néznek ki a babák úgy a hordozóban, mint Csillag Patrik a Spongyabobból, akit odaragasztottak anyu hasára (horgolt Patrick, of course, nyehehe):

Babahordozáskor, ha hideg van, az ideális öltözködési mód a következő:
1. Elöl hordozásnál egyszerűbb a dolgunk, a babát felöltöztetjük úgy, hogy rétegesen legyenek rajta a ruhák, de felső rétegnek elég egy jó meleg pulóver. A fejét és az alsó lábszárát kell több rétegnek fedni, ezek a "kilógó részek". Mi magunk öltözzünk fel pulóverig, majd tegyük magunkra a babát a babahordozónkkal. Ekkor vehetjük fel a saját kabátunkat, ami ha elég bő, elöl össze tudjuk kapcsolni úgy, hogy a baba hátát is befedje.
De használhatunk közös hordozós pulóvert vagy hordozós kabátot is:




2. Háton hordozásnál már azt is meg kell gondolnunk. hogy mennyi idős a babánk. Vajon le kell-e vennünk a hátunkról, ha megérkezünk pl. a játszótérre? Vagy csak vásárolni megyünk, ahol elég, ha lehámozzuk róla a legfelső réteget, hogy ne gyullaadjon meg a gyerek.
Ha mobil gyerekünk van, akkor néha egyszerűbb, ha anorákban tesszük a hordozóba. Így nehezebb megkötni, főleg egy kendővel, mert nem érzem, hova nyúlok, csúszkál a hátamon, főleg, ha én is pufikabátban vagyok. Jobb, ha egy plusz réteget magunkkal viszünk és csak akkor adjuk fel a gyerökre, ha levettük a célállomáson a hátunkról.

Kicsinél egyszerűbb, mert ő addig marad háton, amíg dolgunk végeztével haza nem érünk. Ilyenkor ajánljuk azt, hogy a hordozó személy öltözzön fel kabátba, vegye fel a gyereket a hordozóba (nem pufiruhában), és használja háton a hordozótakarót. Másik megoldás, ha közös hordozós kabátunk van, ilyenkor a kabátban van egy ügyes betoldás, aminek segítségével a kabátunkban már ketten laknak...
A Mamai Boltban nagyon szívesen segítünk a téli hordozás megoldásában, megkeressük, kinek mi lenne a legjobb megoldás, és ajánlunk megfelelő kiegészítőt hozzá. Kaphatók hordozótakarók, hordozós pulóverek, és vállaljuk saját kabát átalakítását hordozós kabáttá.
Hidegre fel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése