"MIK EZEK, KIK EZEK..."

Persze utólag belegondolva, addig rendben, hogy mi vagyunk "The A-Team", amint azt frappánsan bejelentettem az 1. bejegyzésben, de azért előfordulhat, hogy van, akit ez a retrós magyarázat nem elégít ki.
"Mik ezek kik ezek, (...) sennnnkiháziak kezében van a popszakma..." Valami belső hang azt súgta, hogy mégiscsak be kéne rendesen mutatkoznunk, mielőtt nagyon belecsapnánk a lecsóba...
Nem elég, hogy a közvetlen környezetünk (kis kivétellel) kissé olyan "beteg szegény lány, megmentjük" arckifejezéssel konstatálta a tényt, hogy mi négyen összeálltunk és azt fogjuk csinálni amit szeretünk, amihez értünk, és amihez régóta közünk van, még azok is Dr. Jekyllből egy éjszaka leforgása alatt Mr. Hyde-á alakultak át, akiknél vagy nem ilyen reakcióra számítottunk, vagy reagáltak, de nem felkérésre. De mivel Mr. Hyde csak átmeneti időszakban gyakorolta tevékenységét, vélhetőleg a mi kedves Dr. Jekylljeink is idővel megbékélnek a helyzettel.

Akkor Tabló:
Kattix-Kati a nagyszerű Mamami honlap és fórum létrehozója, adminisztrátora. A fórum 2008. április 30-án született meg. Sokan a szépemlékű Babanet fórumról indultunk, ott volt először egy őrült hosszú hodozós topikfolyam, "Hordozókendők" címen. Sokan onnan indultunk, ott ismerkedtünk meg egymással és a hordozás sok szempontjával. De az információk a topik hosszúsága miatt elsikkadtak, kár értük, mert rengeteg érdekes dologról volt szó. Kati jövőbelátó volt, és mivel a TBW-n (amerikai hordozós fórum), a Mothering-en (amerikai természetes gyereknevelős fórum) és a Diaperswappers-en (amerikai mosható pelusos fórum) szocializálódott, úgy gondolta, a magyar "piac" is megérett arra, hogy "natural parenting" elvek mentén építsen webes közösséget itthon. Jobb híján "alternevelős fórum" lettünk. Ennyi idő után már nem is zavar minket ez a címke. Aki szereti a fiókokat, legalább bele tud rakni az egyikbe.
Aztán gyorsan kiderült, hogy talált egy helyes kis piaci rést. Amiből eddig nem hogy bevétele nem volt, viszont kiadása annál több.
A Mamaminak ma 3.000 tagja van és 5.400 topikja. Ez a fórum adott helyet az USA-ban méltán népszerű, ám itthon gyakorlatilag ismeretlen WAHM (Work at home-Mom, vagyis otthon dolgozó Mami)-virtuális boltoknak. Itt mindenki azt árulja, amihez ért, és ami illeszkedik a Mamami törekvéseibe. Ez a fórum volt a katalizátora az itthon addig csak perifériára szorult, kötődő neveléshez kapcsolódó termékeket áruló boltok forgalomnövekedésének, vagy a hasonló elveket valló családok egymásra (magukra) találásának.
Aztán Kati rövid USA-beli tartózkodása folyamán rátalált az új szerelmére: a kötésre és a fonalakra. És mivel épp unatkozott (mint rendesen:)), gyorsan létrehozott egy webshopot, az 1001 fonalat. Aztán hazajött, és újra találkoztunk, és... De lássuk a többieket:


Babamosoly-Marica a debreceni kiküldött tudósítónk. Szintén Babanetről indult, mint mindannyian. Mivel Debrecen mosható pelenkás szemszögből nézve 2007-ben "tiefste Provinz"-nak számított (no de melyik város nem?) , ezért ő szintén hobbiból létrehozta 2007. februárjában a honlapját, a Babamosolyt. Azért, hogy más is megismerhesse, hogy nem csak eldobható pelenka létezik a világon. Az ő motivációja abból is indult, hogy az egész családja a testi-lelki egészség követője, de olyan dolgokat, amiket ők esznek, már be lehetett szerezni könnyedén, de pelenka tekintetében eléggé fehér foltnak számított a környék. Aztán mivel elég sokan látogatták az oldalt, úgy gondolta, semmi vesztenivalója, ha alátesz egy kis webboltocskát. Aztán egy jóóó nagyot lapozunk a történetben, és ma Marica az egyik legnépszerűbb pelustípus, a Popin hazai forgalmazója. Nekem ő is elég alkalmas személynek tűnik a NAGY ötlet NAGY megvalósításához...




Kamcsatka-orsi, vagyis én. Mivel ez a kínos rész, ezt megpróbálom röviden: 2. gyermekem születése előtt már arra készültem, hogy hordozni fogom a babámat. Miért? Nem emlékszem, jó ötletnek tűnt. Aztán elkezdtem olvasgatni a Babaneten a másik népszerű topikot, ami a mosható pelenkázásról szólt. Egy ideig barátságos távolságtartással szemléltem, aztán elmerültem... Nem abban, hanem a mosható pelenkák világában. De mivel ezt már megelőzte a hordozós-elmerülésem, állathatom, hogy 2007. májusa, a kislányom születése óta foglalkozom behatóan a témával. Mivel akkor még nem sok információ - hát még termék! - volt elérhető itthon, a neten kerestem magamnak olvasnivalót. Először virtuálisan összebarátkoztam az egyik legnagyobb europai webshop tulajdonosával, Nettivel majd Edittel, aki New Yorkban készítette azt a Mei Tai-t, ami iránt már fotón keresztül is forró érzelmeket tápláltam. És persze megint bebizonyosodott, hogy mindenki magyar:). Mivel annyi mondanivalóm volt, létrehoztam a blogomat 2007. novemberében, amiben elég sok bejegyzés foglalkozik a babahordozással és a mosható pelenkázással. Mivel jó ötletnek tűnt, hogy megismerjük egymást és tapasztalatot cseréljünk a cybertéren kívül is az akkor még Babanetes Mamikkal, megszerveztem az első Babahordozó- és textilpelenkázó Klubot Budaörsön. Ez a Klub 2008. február 8-án volt. Azóta jól kinőtte magát, és azóta is működik, alkalmanként kb 200 résztvevővel. Külön gyűjtőtopikja van a Klubos életnek a Mamamin. Havi 1 szombatomat ez tölti ki, pedig már 1 éve újra dolgozomtam a multimunkahelyemen, és máig nagy örömmel csinálom (nem a multis dolgot), mert ez is olyan, aminek értelme van.
Mint a BOLTnak. 

Update: A Mamami Bolt eredetileg 4 fővel indult, azonban jelenleg hárman vagyunk. Itt szerepelt a negyedik tagunk is,  aki ott volt velünk a kezdeteknél és az előmunkálatoknál, de már nem dolgozunk együtt, ezért a róla szóló részleteket és fotót töröltem, a személyiségi jogai védelmében.


Törekvésünk egyértelműen arra irányul, hogy adottságainkat, képességeinket, energiáinkat, kreativitásunkat a Kötőde beindításával arra fordítsuk, hogy amit eddig játszásból, örömmel, de ingyen csináltunk, üzleti keretek közt gyakoroljuk tovább. Ettől még megmarad a lelkesedés, az empátia, a segítőkészség. Amit eddig mindegyikünktől megszokhattatok.

Tehát úgy gondoljuk, van keresnivalónk ezen a piacon. Jövőbeni vásárlóinkat továbbra is nagy szeretettel várjuk a boltunkban, a Mamami Boltban, amelyet november 16-án fogunk megnyitni a Fadrusz utca 12-ben!
Köszönjük szépen mindenkinek az eddig gratulációkat és támogatást!

SZÓVAL GIRLPOWER!!!

Utóhang: Annyira sajnálom, hogy nem készült Juliról olyan kép, amint hátán a gyermekkel sitteszsákokat tölt meg...:D De a képen látható kamiont ketten pakoltuk tele a 400 kilós polcokkal, a hordozott gyerek volt a ráadás. Meg a havaseső. Meg az életerős bácsi, akinek ez volt a szombat délelőtt leszórakoztatóbb vizuális élménye... Amint végeztünk, odébbállt. Biztos ment nézni pocakos kismamákat, amint zongorát rakodnak be egy platós teherautóba...

3 megjegyzés:

  1. kérünk fotót Maricáról is!!! (legalább a klubbosokból, naaaaaaaaaaaaaa :D)
    drágáim, oké, hogy görl-póver, de ekkora fekete jószágot melyik tűsarkús rendezvényről lehet megpattintani..? :D :D :D

    VálaszTörlés
  2. Meg kellett volna kérdezni a csávót, hogy ne segítsetek-e neki is bepakolni, láthatja, mennyire profik vagytok >:(

    VálaszTörlés